Når det verste har skjedd

Minnekonsert for Kielland

text_format
Kielland-nettverket inviterer 6. oktober til minnekonsert i Operaen i Oslo: "Kielland i ord og toner".
Skrevet av Else M. Tungland
-

Boligplattformen Alexander L. Kielland kantret i Nordsjøen 27. mars 1980. 123 mann omkom, 89 overlevde. Kielland-katastrofen er dermed den største i Norge i fredstid.

Nå, snart 45 år etter, er Kielland mer aktuell enn noen gang. Mange av de overlevende og etterlatte sliter med livet på ulike måter, det ble ingen hjelp til bearbeiding, terapi eller sorgstøtte.

Kielland-nettverket er fellesskapet for de overlevende og etterlatte, og dette fellesskapet har vist seg å bety mer og mer. «Samlinger i regi av Kielland-nettverket har vært min beste terapi», uttrykte ett av Kielland-barna nylig.

Konserten er for å minnes, innvevet i opplevelser av vakker sang og musikk. Ordfører Anne Lindboe vil ønske oss velkommen til Oslo. Vi får høre to av våre aller største operasangere, Mari Eriksmoen og Yngve Søberg synge, både sammen og hver for seg. Skuespiller Sven Nordin leser fra oljearbeidernes egne, sterke opplevelser. Også de som ble igjen uten far og forsørger blir hørt. Foruten dykkere og redningsarbeidere.

Lina Braaten sitter ved klaveret, Ingvild Habbestad spiller fiolin, Fredrik Otterstad bidrar på kontrabass, og unge Lucas Haslund Fagervik får vi høre på trompet. Merete Haslund og Hans Inge Fagervik synger og spiller sammen. Merete er nestleder i Kielland-nettverket og mistet sin far på Kielland. Lucas mistet sin bestefar.

Overlevende Anders Helliksen er leder av Kielland-nettverket.

Konserten ble også holdt i Arendal Kulturhus, som en minnekonsert 40 år etter. Da med andre artister.

Mange overlevende og etterlatte har kommet fra hele landet for å oppleve «Kielland i ord og toner». Kongehuset, en rekke stortingspolitikere og presse er spesielt invitert.

Billetter til konserten kan kjøpes på nettsiden til Operaen, på denne lenken: Kielland i ord og toner

Hvor: Operaen, Scene 2

Tid: 6. oktober 2024 kl. 18:30

 

Fotnoter

    navigate_before
    navigate_next
    close Lukk